Херсон °C

Пробне ЗНО триватиме з 5 по 19 січня, а його вартість складе від 195 до 255 гривень

Новости » Общество
0

Український центр оцінювання якості освіти заявив, що у 2021 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 5 по 19 січня, а його вартість складе від 195 до 255 гривень.

"Реєстрація для участі впробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватимедо 19січня включно. Кожен охочий зможе зареєструватися для участі в пробному ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти", — йдеться у повідомленні насайтіУЦОЯО.

Згідно з ним, вартість проведення пробного ЗНО різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 до 255 гривень. У МОН пояснили, що такий розкид пов’язаний з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, а також прогнозованою кількістю тестувань.

Зазначається, що вартість пробного ЗНО буде дещо вищою, ніж у попередньому році через зменшення очікуваної кількості тестувань, підвищення оплати праці працівників і COVID-19.

"Так, через складну ситуацію з поширенням COVID-19 у 2021 році кожний учасник/ учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою", — пояснили у центрі.

При цьому в УЦОЯО пообіцяли, що всі учасники зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Що відомо

·Міністерство освіти і наукипідтвердило, що планує запровадити платне складання зовнішнього незалежного оцінювання, проте це нововведення стосуватимуться лише понаднормових предметів.

·Раніше Кабінет міністрівоприлюднивумови прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році.

·Міністерство освіти та наукиповідомило, що у 2021 році більшість абітурієнтів зможуть подати заяви через інтернет.

·Міністерство освіти та науки Українизареєструвалопонад один мільйон електронних заяв на вступ ВНЗ у 2020 році. Найпопулярнішими спеціальностями виявилися право, менеджмент і філологія.

·13 серпня вищі навчальні заклади України почалиприймати електронні заявивід абітурієнтів, які вступають на бакалаврат за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, вступних іспитів і творчих конкурсів.

·3 липня Верховна радаскасувала ЗНОдля абітурієнтів з окупованих територій ОРДЛО.

·МОНназвалонайпопулярніші спеціальності та виші вступної кампанії – 2020.

·У 2021 році абітурієнтизможутьсамостійно вибрати третій предмет зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до вищих навчальних закладів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: