Херсон °C

Рідні херсонця Олександра Шумкова та представник Офісу Уповноваженого Ігор Мазур вже очікують його на пункті пропуску «Бачівськ»

Новости » Общество
0

«Рідні Олександра Шумкова та представник Офісу Уповноваженого Ігор Мазур вже очікують його на пункті пропуску "Бачівськ". Скоро він перетне українсько-російський кордон». Повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Нагадаємо, країнський політв’язеньОлександр Шумков24 грудня повертається в Україну з колонії РФ.

Згідно з повідомленням у телеграм-каналі омбудсмена, під час онлайн-конференції "Депутат, допоможи полоненим Кремля!” Денисова нагадала, що зараз з політичних мотивів РФ переслідує 130 українських громадян, які є батьками 186 неповнолітніх дітей.

"Повідомила, що 24 грудня з російської в’язниці на батьківщину повертається Олександр Шумков. Також повідомила, що отримала відповідь від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової про можливість відвідати українських політв’язнів”, — йдеться в повідомленні.

Олександр Шумков відомий як колишній охоронець лідера "Правого сектору” Дмитра Яроша, солдат 11-ї бригади армійської авіації ЗСУ. У 2017 році в Росії Шумкова затримали силовики за обвинуваченнями в екстремістській діяльності, "громадській блокаді Криму” тощо. Зі слів політв’язня, росіяни викрали його з України.
4 грудня 2018 року в Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудилидо чотирьох років загального режиму.
Надалі Олександр неодноразово оголошував голодування.

1 листопада 2020 року стало відомо, що українського політв’язня Олександра Шумковапобивспівробітник колонії у Тверській області РФ.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: