Херсон °C

Святковою атмосферою для херсонців влада не переймалась

Общество, Культура
0

Найдорожчим святкування Нового року буде для мешканців Бучі. Тут місцева влада виділила майже 4 млн гривень. У розрахунку на одного жителя міста це майже по 108 гривень. У Маріуполі виділили 12,3 млн гривень, по 28,3 грн в розрахунку на одного мешканця. Дніпро виділив 5 млн — лише по 5 гривень.

Найдешевшим виявилося святкування у Львові, Хмельницькому, Рівному, Івано-Франківську та Херсоні. Там підготовка до свят обійдеться мешканцям міста менш ніж в 1 гривню на особу.

У деяких містах ялинку взагалі не встановлюватимуть, а всі заходи переносять в онлайн-формат через пандемію.

Рух ЧЕСНО проаналізував, скільки коштів передбачили на новорічні витрати 2020–2021 років у бюджетах 18 міськрад і які суми витратили з місцевого бюджету в розрахунку на одного мешканця.

В умовах боротьби з коронавірусом найбільші витрати на новорічні свята дозволяють собі не великі міста, а малі містечка поблизу столиці. Так, Бучанська міськрада виявилася найщедрішою на цьогорічні святкування. Майже 4 млн гривень передбачили на підготовку до новорічних свят, встановлення ялинки, ілюмінацію та інші заходи.

Херсонська міська рада цього року ялинку не встановлювала. Це пояснили тим, що традиційно в центрі міста, на площі Свободи,встановлюютьялинку коштом Херсонської ОДА, тому ставити другу немає сенсу.

Всього з міського бюджету на святкування різдвяних та новорічних свят виділили 90 тис. гривень. Про це повідомила радниця міського голови Світлана Чепіга.

З цієї суми 55 тис. гривень витратять на організацію театральних вистав для дітей, 35 тис. гривень — на сувенірну продукцію.

В минулі роки тільки на встановлення штучної ялинки витрачали 100 тис. гривень.

Детально читати тут https://www.chesno.org/post/4441/

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: