Херсон °C

Последние новости

11:55
До бюджету Херсонської територіальної громади надійшло понад 1,7 мільярда гривень податків і зборів
11:42
У Херсоні надали першу послугу мобільного адміністратора
11:32
СБУ підозрює заступника командира батальйону Патрульної поліції Херсонщини на «кришуванні» схеми поборів з перевантажених фур
11:26
Советник главы облсовета встретился с Генеральным консулом Республики Турция в Одессе
11:18
Студенти Херсонського державного університету запалили свічки
11:04
Іван Бебко: Голодомор фактично показав, що може статися із нацією, яка не має своєї національної держави
16:46
Депутат обласної ради Дмитро Бутрій про аеропорт «Херсон»
16:13
Карети швидкої допомоги отримують протоколи за перевищення швидкості
16:00
Веломаршрут від Маріуполя до озера Сиваш
15:52
Планові рейди служби у справах дітей у віддалену Петрівку та в центральній частині району
Больше новостей

Для закладів громадського харчування затвердили протиепідемічні заходи

Новости » Общество
0

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко видав постанову №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У документі зазначено, що відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.

Персоналу мають перед початком робочої зміни вимірювати температуру та не допускати до роботи з ознаками респіраторних захворювань.

Персонал закладу забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

Відвідувачам на вході до закладу мають вимірювати температуру, столики мають знаходитись на відстані не менше 2 метрів один від одного, один стіл може бути поділений перегородкою.

Окрім цього:

меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;

видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для механізованого миття посуду з застосуванням посудомийної машини;

дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу. Прибори та додатки до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці;

забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.

Окремо прописані умови для роботи закладів, що здійснюють обслуговування на виніс та/або на відкритих (літніх) майданчиках. А саме:

прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу або безпосередньо через персонал закладу, які здійснюють обслуговування клієнтів на відкритих (літніх) майданчиках (офіціантів);

видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;

видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці;

персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.

У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенн, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;

функціонування дитячих кімнат;

проведення заходів визначених Кабінетом Міністрів України;

приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами; у закладах швидкого харчування страви, напої,

Із повним тестом Постанови можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/38fUsfh

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: