Херсон °C

У комунальну власність громад Херсонщини передано соціальні об’єкти на 71%

Общество, Экономика
0

В областях триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. Мінрегіон здійснює моніторинг цього процесу. Загалом по країні по 65% об’єктів вже прийнято рішення про взяття на баланс територіальних громад. Це 16 546 об’єктів з 25 274, що потребують передачі у власність територіальних громад.

Йдеться про заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші. Прийнявши на свій баланс ці об’єкти, територіальні громади отримують змогу ними управляти та утримувати їх з власного бюджету.

«В процесі реформи децентралізації відбулись зміни адмінтерустрою і відповідно змінюється система міжбюджетних відносин та фінансування соціальних об’єктів, що знаходяться у комунальній власності. Тому передача майна на баланс територіальним громадам має відбутися швидко й під ретельним контролем. Адже мережу соціально важливих об’єктів – шкіл, лікарень, спортивних і культурних закладів – треба зберегти і забезпечити її безперебійну роботу», – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Лідером у передачі майна єЖитомирська область, де передано 100% об’єктів. Одні з найвищих показників передачі об’єктів мають Івано-Франківська (99%), Черкаська (94%), Дніпропетровська (93%), Запорізька (92%), Чернівецька (91%), Одеська (88%) та Тернопільська (85%) області.

Активно працюють також райради і територіальні громади Волинської (79%), Рівненської (75%), Чернігівської (75%), Миколаївської (74%) та Херсонської (71%) областей.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: