Херсон °C

Олександр Співковський про бюджет освіти на поточний рік від Херсонської обласної ради

Общество, Экономика
0

672 мільйони 189 тисяч – це затвердженні видатки херсонського обласного бюджету на сферу освіти у 2021 році. Про це йдеться у повідомленні депутата Херсонської обласної ради Олександра Співаковського:

«Будуть ще додаткові державні субвенції, тож загалом освіта матиме близько 1 мільярду грн на рік. Це гроші платників податків, кожного з нас, то маємо знати, куди й на що вони витрачаються.

У форматі відкритої трансляції засідання комісії з питань розвитку людського капіталу озвучив наше спільне бачення того, що відбувається у сфері освіти та пропозиції та рекомендації для обласної адміністрації щодо того, як зупинити руйнівні процеси, які розпочалися на Херсонщині.

Важливо, що на нашому засіданні була присутня керівниця бюджетної комісії обласної ради Вікторія Гавренкова. Якщо ми будемо розуміти логіку прийняття рішень, підстави, будемо поважати позицію один одного, то і наші дії, як депутатів, будуть об’єктивними та справедливими.

Головне, з чого ми маємо почати – побачити цілісну картину по галузі освіти області для розуміння того, що відбувається із самою продуктивною частиною нашого суспільства – молоддю.

Стратегічна мета – виховати та вивчити таку кількість культурних, освічених, кваліфікованих людей, які зможуть відновити економічний, гуманітарний потенціал області, створювати додану вартість. А для цього маємо зупинити відтік молоді та кваліфікованих спеціалістів з регіону.

Ми ініціюємо розробку не тільки кількісних, але й якісних критеріїв оцінювання закладів, що надають повну загальну середню освіту в області та порядку проведення рейтингування закладів за обраними критеріями.

Якщо ми хочемо мати сучасну інфраструктуру в освіті, культурі, спорті, тобто якщо хочемо створити умови для того, щоб молодь залишалася на Херсонщині, то повинні закласти певні механізми, створити точки тяжіння. Гуманітарна сфера має стає не тільки об’єктом отримання фінансування, а й економічним суб’єктом, формувати бюджет області та інвестиційну привабливість регіону.

Прийшов час відкрити ринок освітніх послуг для вчителів. Пропонуємо створити інтернет-платформу для інформування педагогічної громадськості про ринок освітніх послуг з підвищення кваліфікації педагогічних працівників Херсонської області та надати вчителям можливість оцінювати освітні програми.

Крім того, є нагальна необхідність кардинально змінити ставлення до доступу до інформації про стан освітньої мережі, виконання програм та реалізації державної політики у сфері освіти.

Якщо резюмувати, то все, що ми робимо, повинно вимірюватися та бути прозорим. Ми маємо оцінювати ефективність наших дій та дій розпорядників коштів, корегувати їх за потреби. Наше завдання не продукування проєктів рішень, схвалення програм, розроблених обласною адміністрацією, а розробка та впровадження стратегічного бачення розвитку кожної сфери життєдіяльності області.

Пропозиції комісії будуть оформлені у висновки та рекомендацій. Повний текст виступу «Деякі питання щодо стану освітньої галузі області та перспективи її подальшого розвитку на засадах людиноцентризму», а також обговорення всіх питань порядку денного комісії, ви можете побачити й почути у записі прямої трансляції. Вона на цій сторінці.

Вдячний всім керівникам управлінь та департаментів обласної адміністрації, запрошеним за співпрацю, за толерантне ставлення до критики, за бажання бути корисними Херсонщині».

Детальніше за посиланням https://www.facebook.com/spivakovsky.alexander/videos/1693979327441063

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: