Херсон °C

Євгеній Єрашов: 15,1 тисяч мешканців Херсонщини забезпечені роботою за сприяння обласної служби зайнятості протягом 2020 року

Общество, Экономика
0

Минув рік. Це традиційно час підбиття підсумків. 2020 був для всіх нас непростий. Коронакриза внесла корективи не лише в життєві плани кожного з нас, а і в економіку країни, регіону й роботу служби зайнятості. Безробіття торкнулося представників інтелектуальних професій і робітничих. Чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю протягом 2020 року збільшилась на 24% у порівняні з 2019 роком, і становила 31,6 тисяч осіб. Видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 389874,3 тисяч гривен. Усього упродовж року 35,4 тисяч безробітних громадян Херсонщини скористалися послугами обласної служби
зайнятості.
На жаль, кількість вакансій, що надійшли протягом року від роботодавців області до служби зайнятості зменшилось на 33% у порівняні з минулорічним показником і становила 17,6 тисяч.
«Але, попри всі ускладнення, обласна служба зайнятості робить усе можливе, щоб допомогти тим людям, які звернулися за пошуком роботи, - зазначив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. – Ми намагаємося підтримати, вмотивувати,перенавчити, надихнути на розвиток бізнес-ідеї. Результат: протягом 2020 року 15,1 тисяч осіб забезпечено роботою за допомогою обласної служби зайнятості, відповідно до потреб ринку праці організовано професійне навчання для 2,5 тисяч безробітних осіб».
Нагадуємо шукачам роботи, що відповідно до вимог часу служба цифровізується. Наразі забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного й допомоги з безробіття дистанційно через онлайн-портал державних послуг «Дія».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: