Херсон °C

У Херсоні на протест вийдуть моряки

Новости » Общество
0

25січня 2021 року у Херсоні пройде протест.

В цей день в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі, Очакові пройдуть мирні протести проти масштабної корупції в сфері дипломування моряків. Про це, зокрема, йдеться у їх зверненні:
«Крім того, Одеські та Миколаївські моряки планують перекриття доріг.

ГО «Українське об’єднання моряків» (Ukrainian Seafarers Union) збирає моряків на всеукраїнську акцію протесту проти корупції, яка знищує морську галузь в країні.

Захід відбудеться 25 січня.
Початок о 9:30.
В Одесі точка збору – вул. Грушевського, 39е, звідки через годину учасники відправляться на перекриття траси Одеса-Київ.
В інших містах точка збору – міська адміністрація.

До моряків також приєднаються представники Портофлоту, яким також перекрили можливість отримання необхідних документів та влаштували масові звільнення.

Моряки-учасники протесту будуть виступати:
- За відставку Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту України Андрія Глазкова;
- Проти корупційного злочинного угрупування на чолі з Віленом Шатворяном та Ігорем Щедровим, які мають великий вплив на пана Криклія та інших функціонерів морської галузі;

- За розгляд та підтримку проєкту наказу Міністерства інфраструктури України про спрощення системи дипломування моряків від 2 листопада 2020р.
- За прийняття ВРУ проєкту Закону №3944, який вносить зміни до ст.51 Кодексу торговельного мореплавства України, щоб скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків зі схваленим стажем. Ця можливість передбачена в Міжнародній конвенції про підготовку моряків від 1978 року, яку Україна ратифікувала ще в 1996. Відповідний законопроєкт був зареєстрований 29/07/2020, але вже близько півроку комітет ВРУ з питань транспорту та інфраструктури відмовляється його розглядати. Ми ВИМАГАЄМО щоб у найближчий час профільний комітет розглянув законопроєкт та виніс його на пленарне засідання!
Посилання на законопроєкт:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/ zweb2/webproc4_1?id=&pf3511= 69618

Корупціонери відібрали у моряків право на самостійне складання іспиту, отримання сертифікату, робочого диплома, паспорта моряка, послужний книжки, створили «КЛУБ» із 10 навчальних тренажерних центрів, в яких підняли ціни на сертифікати в 10 разів та організували величезну структуру «агентів», які збирають хабарі з моряків. За 1 місяць роботи корупційної схеми Міністр Криклій та його подільники отримують близько 6 мільйонів доларів хабарів!

Саме тому 25 січня «Українське об’єднання моряків» організовує всеукраїнську акцію проти організованої злочинної групи, яка позбавляє моряків права на працю і краде їхні гроші, тим самим знищуючи морську галузь!»

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: