Херсон °C

На Херсонщині поліцейські встановили підозрюваних у розбійному нападі на жінку та її літню матір

Общество, Криминал
0

Злочин стався минулої неділі на Голопристанщині. Вночі в оселю 52-річної жінки проникли двоє зловмисників. Чоловіки побили господарку будинку та її мати і відібрали ланцюжок і гроші. Проведеними розшуковими заходами оперативники встановили особи нападників. Вчора їм повідомили про підозру в скоєнні розбою. Відтепер підозрюваним може загрожувати 12 років ув’язнення.

Вранці 17 січня в поліцію звернулася 52-річна мешканка м. Гола Пристань. Вона розповіла, що близько першої ночі почула стукіт в двері її будинку. Жінка подумала, що додому повернувся син і відчинила замок. Всередину увірвалися двоє чоловіків і почали бити заявницю руками та металевим прутом. Шум почула мати жінки та увійшла в кімнату. Незвані гості побили й 71-річну пенсіонерку. Зловмисники змусили жінок віддати свої заощадження в сумі близько 5 тисяч гривень та забрали в доньки металевий ланцюжок, який, як виявилося, був звичайною біжутерією. Після цього нападники хутко зникли з будинку.

На допомогу місцевим поліцейським одразу виїхали й оперативники управління. Також була задіяна й службова собака, яка вказала можливий маршрут відходу зловмисників, за яким пес провів правоохоронців близько 300 метрів і втратив слід. Поліцейські припустили, що нападники приїздили на транспортному засобі. Тому одна група поліцейських почала відпрацьовувати місцевих таксистів, друга – осіб, схильних до вчинення кримінальних правопорушень, інші поліцейські опитували мешканців міста. Також були встановлені місця розташування засобів відеофіксації, встановлених в районі скоєння злочину.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, одна з відеокамер зафіксувала двох громадян, які проходили в той час по вулиці, де мешкають потерпілі. У одного з чоловіків була особлива прикмета – він кульгав на одну ногу. Також в ході додаткового спілкування жінки розповіли, що вони періодично позичають громадянам гроші. Поліцейські встановили коло осіб, які брали в борг гроші у потерпілих, і почали їх відпрацьовувати. Так оперативники вийшли на двох братів, віком 33 та 34 роки. Вони мешкали в с. Гладківка та один із них вже мав судимість за майнові злочини. Під час спілкування з чоловіками виявилося, що старший брат кульгає.

Поліцейські отримали санкцію на проведення обшуків за місцями проживання братів. В ході огляду їх домоволодінь були виявлені поцуплений ланцюжок, металевий прут, яким били потерпілих жінок, одяг із плямами крові. Після цього брати зізналися в скоєнні злочину. Вони пояснили, що наркозалежні. Однак за відсутністю грошей не мали можливості придбати наркотики. Тому вирішили відібрати гроші у жінок, які раніше їм давали позики. Після цього найняли водія з машиною та поїхали у Голу Пристань.

Нині чоловікам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: