Херсон °C

Последние новости

16:39
Григорій Янченко: «Всі пожертви херсонців йдуть на потреби наших військових на передовій»
15:32
Об’єднання до яких входять нардепи від Херсонщини: Іванов цікавиться ракетобудуванням, а Ковальов - міжконфесійним миром
15:18
Через ДТП мешканці Чорнобаївки та Генічеська лишилися без світла
14:57
Іван Бебко: «УДАР Віталія Кличка» переконаний - закон 5600 має бути ветований президентом
14:48
Студенти Херсона подарували військовим медикам тактичні рюкзаки
14:38
За тиждень мешканці Херсонщини вкрали електроенергії на понад 50 тис.грн.
13:55
Ліквідація наслідків аварійної ситуації по вул. Штурвальній в Херсоні ще триває
13:50
Завдяки прокуратурі на Херсонщині припинено розорення земель з унікальною рослинністю - курганів
13:43
Про якість води у Херсоні
13:15
Тисячу Зеленського назвали Програмою цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка»
Больше новостей

У школах і садках Херсона рекомендують запровадити потрійний контроль безпечності продуктів

Новости » Общество
0

Досить багато нарікань можна почути з боку батьків і дітей на якість харчування у шкільних і дошкільних навчальних закладах Херсона. Для декого візит до їдалень завершується проблемами зі здоров’ям.

 

Наявні проблемні питання та алгоритми їх вирішення обговорили 27 січня під час робочої наради за участю Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва, в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Михайла Опанащенка, структурних підрозділів, представників управління освіти.

 

- Ми пропонуємо впровадити декілька етапів контролю якості, які виключать потрапляння неякісних продуктів для харчування дитини в школі чи садочку. Перший – залучення офіційного лікаря державної лікарні ветеринарної медицини до огляду партії харчових продуктів на складі у постачальника, яка йде до харчоблоку навчального закладу. Також на цьому етапі запровадити лабораторний контроль щодо наявності шкідливих речовин в харчових продуктах. Наприклад, нітритів, нітратів, рослинних олій у вершковому маслі, які можуть викликати так званий «ацетон» у дітей. - запропонував Михайло Опанащенко.

 

Другий етап – постійний контроль впровадження ХАССП в харчоблоках навчальних закладів. Це система, що забезпечує контроль якості від прийняття закладом продуктів харчування до приготування їжі, відповідність персоналу та обладнання санітарним вимогам.

 

Третій етап – контроль страви, що стоїть у дитини на столі.

 

- Дуже важливо гарантувати, щоб норми фактичних закладок продуктів до кожної одиниці страви не відрізнялись від запланованих. А саме: скільки передбачено нормативами м’яса, яєць, масла – стільки ж має бути і в тарілках. Щодня у 5-10% їдалень шкіл і садочків будуть відбиратись зразки та лабораторно перевірятись на кількість та якість продуктів, що входять до складу страв. Це дасть можливість щоденного контролю того, що відбувається в їдальнях. Крім того, будуть брати аналіз води, яку вживають діти. Оскільки це, як правило, вода з-під крану.

Дуже важливе сприяння мера Ігоря Колихаєва. Він надає можливість нам, Держпродспоживслужбі, постійно контролювати якість та безпечність продуктів, якими годують наших дітей. - зазначив Михайло Опанащенко.

 

Питання забезпечення дітей у шкільних і дошкільних закладах освіти якісним харчуванням перебуває на постійному контролі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької.

 

Херсонський міський голова зазначив, що бере питання харчування дітей у дитячих садках і школах під особистий контроль. І доручив управлінню освіти спільно з представниками Держпродспоживслужби напрацювати алгоритми практичної реалізації наданих пропозицій вже найближчим часом.

 

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: