Херсон °C

Громади Херсонщини утворили фінансові органи

Новости » Общество
0

Всі територіальні громади Херсонської області утворили фінансові органи у статусі юридичної особи. Як інформує Херсонський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою», починаючи з 1 січня 2021 року територіальні громади отримали новий рівень як дохідних, так і видаткових повноважень, тож аби забезпечити їх якісне виконання, громади зобов'язані створити місцеві фінансові органи зі статусом юридичної особи публічного права. Така вимога міститься у змінах до Бюджетного кодексу.

Фінансовий орган — це установа, що здійснює функції зі складання, виконання місцевих бюджетів, контролю за витрачанням коштів розпорядниками бюджетних коштів, а також інші функції, пов’язані з управлінням коштами місцевого бюджету.

Якщо ж фінорган не утворити, то це зробить неможливим виконання місцевих бюджетів, а отже - виплачувати заробітну плату, проводити розрахунки за енергоносії та фінансувати інші важливі для громади видатків.

На сьогодні місцеві фінансові органи у статусі юридичної особи створені у всіх 49 громадах Херсонської області. Наразі тривають конкурси на заміщення вакантних посад.

Нагадуємо, що для налагодження ефективної роботи місцевого фінансового органу Херсонський регіональний офіс запрошує представників громад у лютому взяти участь у серії навчальних онлайн-консультацій.

Програма "U-LEAD з Європою" підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: