Херсон °C

Херсонський водоканал першим в Україні отримав 100 000 євро грантових коштів

Общество, Экономика
0

Херсонський водоканал, завдяки перемозі спільного проєкту з Асоціацією Водоканалів Словаччини та АсоціацієюВодоканалів України, першим в Україні отримав 100 000 євро грантових коштів на реалізацію «твердого проєкту».

Грантодавець - Міністерство закордонних справ Словаччини, Словацька агенція по міжнародному співробітництву та розвитку, в рамках реалізації проєкту «Безпечна вода для Херсона» надав 100 000 євро безповоротного безвідсоткового гранту для встановлення на одній з насосних станцій водопроводу міста установки із виробництва гіпохлориту натрію.

Безпечна питна вода в кранах херсонців - головний пріоритет в роботі Херсонського водоканалу. Для дезінфекції води, як і в інших країнах Європи, в Херсоні використовується гіпохлорит натрію. В Україні 90% вказаного реагенту виробляє монополіст, який зловживає становищем, регулярно підвищує ціну й погрожує зупинками виробництва. Власне устаткування з виробництва гіпохлориту дозволить не лише уникнути залежності від монополіста-виробника, але й допоможе заощадити до 60% суми коштів, які підприємство витрачає на знезараження води.

Для Херсонського Водоканалу перемога та якісна реалізація проєкту відкривають нові можливості: підвищують конкурентоспроможність наступних проєктів та рівень довіри потенційних партнерів.

Херсонський Водоканал паралельно із реалізацією проєкту продовжує роботу по залученню ресурсів, пріоритетним напрямком якої є підготовка стратегії сталого водозабезпечення, яка відкриває можливості для залучення масштабних інвестицій.

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: