Херсон °C

Минулий рік для лікарні Карабелеша став часом випробувань, надій і сподівань

Новости » Общество
0

4 лютого у конференц-залі КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» відбулася підсумкова нарада. 2020 рік для медиків закладу став справжнім часом випробувань. Всесвітня глобальна проблема з лікуванням населення від коронавірусу, другий етап медичної реформи в державі – це загальні тенденції, які включили у себе багато запитань. І карабелешівці надавали на них гідні відповіді.

У звітній доповіді генеральний директор закладу Малицька Алла наголосила на тому, що херсонські медики торік отримали колосальний досвід перепрофілювання, перебудови, освоєння нових напрямків у роботі і при цьому не здали вже напрацьованих позицій по підвищенню доступності, якості та ефективності медичної допомоги населенню не тільки району, міста, а й області. Йдеться про продовження декларування з лікарями первинної ланки; зниження рівня інвалідності та смертності населення від серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань, ранньому виявленню соціально небезпечних, онкологічних захворювань, зміцнення матеріально-технічної бази лікарні, використання ресурсного потенціалу лікарні, максимальне забезпечення підрозділів обладнанням та засобами по догляду відповідно до вимог НСЗУ-2020 та ін.

Боротьба з пандемією внесла свої корективи і в фінансово-економічну діяльність лікарні. Кошти, що надходили з державного і місцевих бюджетів виглядали захмарними у порівнянні з минулими роками. Так, навесні за рахунок коштів місцевого бюджету лікарні виділено майже 15,0 млн. грн. на закупівлю засобів індивідуального захисту, дезинфікуючих засобів, лікарських препаратів та обладнання, необхідного для подолання інфекції. У листопаді, за рахунок коштів державної субвенції, виділено майже 6,5 млн. грн., на забезпечення стаціонару киснем, на капітальний ремонт системи киснепостачання, закупівлю обладнання (кисневі концентратори та кріоциліндри). Це неповний перелік джерел отримання фінансової допомоги і їх спрямування. Як підкреслила доповідач, загалом у 2020 році фінансування склало на 80 відсотків більше ніж у попередньому звітному періоді.

Сталися позитивні зрушення і в оплаті праці співробітникам вторинної ланки надання медичної допомоги. Такі плюси радують, бо це один з важливих чинників, що позначається на плинності кадрів, зокрема, молодих фахівців. Алла Павлівна наголосила на тому, що сподівається на підтримку у питаннях щодо нагородження кращих молодих спеціалістів медичної галузі одноразовими стипендіями, створення програми забезпечення соціальним житлом або надання довготривалих кредитів.

До речі, у ході наради у своїх виступах фахівці-початківці дякували за гідні умови роботи у лікарні і говорили про потребу вирішення питань з житловими, щоб залишатися у рідному місті, створювати сім’ї тощо.

На почуте у своєму виступі на нараді відреагувала Секретар Херсонської міської ради Лугова Галина:

-Хочу сказати, що це питання однаково проблематичне в усій соціальній сфері. І міський голова разом з командою однодумців планують вже у поточному році подбати про виділенню квартир і кімнат для молодих спеціалістів, у тому числі і медиків.

Користуючись нагодою зустрічі з представниками херсонської медицини Галина Леонідівна подякувала присутнім у залі і тим, хто знаходиться зараз на бойовому посту, за самовідданість і професіоналізм у виконані своїх обов’язків. І серед рясних побажань зичила здоров’я: «будете здорові ви – буде здоровою і наша нація». А також вручила Почесні грамоти гідним медикам на знак поваги мужності «воїнів у білих халатах».

Присутня на підсумках заступниця директора Департаменту здоров’я Херсонської ОДА Бондрева Ліна зі свого боку додала:

-Минулий рік показав на скільки міцний колектив працює в лікарні. Як граніт. Це колектив, якому притаманні такі риси як толерантність, високе почуття відповідальності, чуйність. Він показав себе здатним переформатуватися і в оновлених умовах набирати нових обертів.

В унісон сказаному у своєму виступі її доповнила і начальник управління охорони здоров’я Херсонської міськради Межерицька Світлана:

-Складні часи дали можливість побачити «хто є хто», у якому режимі спроможні працювати. І хочу зазначити, що наше управління отримала чимало письмових і усних подяк на адресу лікарів: за якісно організований процес лікування, за ставлення до пацієнтів і за психологічну підтримку. «2020 рік для колективу лікарні справді став роком перевірки на готовність закладу для роботи в надзвичайних ситуаціях. Та попри свою основну місію – рятувати життя – ми продовжували розвиватись, розбудовуватися та проголошувати наміри щодо впровадження нових технологій та методів лікування. Під минулим роком підведено червону риску, але він невідривно пов’язаний з сьогоднішнім днем, бо як вчора, так і сьогодні одним з ключових акцентів є пацієнт»,- підсумувала у своїй звітній доповіді генеральний директор лікарні Карабелеша Малицька Алла та подякувала всім за сумління і надійність.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: