Херсон °C

На Херсонщині за минулий тиждень поліцейські склали 3 протоколи щодо вчинення булінгу

Новости » Общество
0

Працівники відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини посилили заходи з протидії булінгу в закладах освіти. На батьків школярів-кривдників, які ображають інших дітей складаються адміністративні протоколи, як тільки факт булінгу знайде своє підтвердження. Так, за минулий тиждень в трьох населених пунктах ювенальні поліцейські склали протоколи за вчинення булінгу.

До Білозерського відділення поліції звернулась схвильована мати 12-річного сина. Вона повідомила ювенальному поліцейському, що однокласник сина насміхається над ним, словесно ображає та штовхає. Жінка пояснила, що дитина має погане самопочуття та йому не можна нервувати. Поліцейський перевірив інформацію, поспілкувався з учнями та педагогами. Факт булінгу підтвердився.

Інша подія сталася в одній зі шкіл Новокаховської територіальної громади. Після навчання між двома третьокласниками виникла сварка. 9-річний потерпілий прийшов додому та пожалівся матері на цькування, після чого жінка звернулась на гарячу лінію з протидії булінгу. З’ясувалося, що потерпілий хлопчик систематично зазнавав знущань з боку однокласника. Згодом учні класу підтвердили це поліцейському.

А в Каланчацькій територіальній громаді між учнями 6 класу виникла бійка, яку одразу зупинили перехожі. Коли мати скривдженого 12-річного хлопця дізналась про це, вона одразу повідомила в поліцію. Інспектор поспілкувався з потерпілим та з’ясував, що однокласник впродовж довгого часу принижував його та погрожував побити. На батьків кривдника вже неодноразово складались адміністративні протоколи за невиконання ними обов’язків щодо виховання дитини.

У відношенні батьків трьох кривдників ювенальні поліцейські склали адміністративні протоколи за ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: