Херсон °C

Громади Херсонської області увійшли до десятки кращих в Україні

Общество, Экономика
0

Громади Херсонщини входять до десятки лідерів в Україні за динамікою зростання доходів місцевих бюджетів. Йдеться про доходи у розрахунку на одного мешканця у 2020 році порівняно з попереднім роком: зростання складає 107,9% проти 106,4% в середньому по Україні, - повідомила керівниця Херсонського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Оксана Сілюкова.

Такі дані містяться в новому моніторингу децентралізації від Мінрегіону.

Також херсонські громади мають позитивну динаміку в питанні створення Центрів надання адміністративних послуг. Серед 31 ЦНАПу, що функціонував у 2020 році на Херсонщині, 68% склали Центри, створені саме органами місцевого самоврядування.

Щодо передачі земель сільськогосподарського призначення громадам, то за даними моніторингу станом на 31 грудня 2020 року площа переданих ділянок із державної власності у комунальну для 48 громад Херсонщини склала 140,16 тис. га, і це третій серед областей показник за обсягом переданих земель в Україні (майже 7% від загальної площі земельних ділянок, переданих громадам станом на 31.12.2020).

Важливо: в оновленому моніторингу Мінрегіону поки що міститься п’ять основних критеріїв:

Передача майна до комунальної власності територіальних громад

Співробітництво територіальних громад

Результати фінансової децентралізації

Розвиток мережі ЦНАП у територіальних громадах

Децентралізація у сфері земельних відносин.

Переглянути моніторинг і, зокрема, дані по Херсонській області, можна за посиланням: https://decentralization.gov.ua/uploads/library/file/690/10.02.2021.pdf?fbclid=IwAR2mi3XceWLMJrAkIf9B54TrN6ilOrddHhb46NMpqZGcvNb5kZnzryHXjso

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: