Херсон °C

На Херсонщині судитимуть трьох осіб, причетних до падіння частини металевої конструкції колеса огляду та загибелі людини

Новости » Общество
0

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох осіб за фактом порушення вимог законодавства про охорону праці та правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 271, ч. 2 ст. 272 КК України).

Йдеться про нещасний випадок, який стався у червні 2019 року в смт Лазурне Скадовського району Херсонської області. Так, під час встановлення оглядового колеса на центральній набережній важка металева конструкція впала на одного з робітників. Від отриманих травм постраждалий загинув на місці поді.

Слідством установлено, що керівництво підприємства-підрядника, відповідального за встановлення атракціону, залучило до вказаних робіт людей, які не мали посвідчень на право виконання стропильних робіт. Окрім того, машиніст автокрану в порушення порядку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин допустив до кабіни керування сторонню особу без відповідних дозволів. У результаті ці порушення призвели до падіння однієї з опор конструкції та загибелі людини.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: