Херсон °C

Мешканці Херсонщини оформлюють документи на безпородних собак і кішок

Новости » Общество
0

Наказом Мінагрополітики від 26.10.2017 №578 внесені зміни до Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку (наказ Мінагрополітики від 01.08.2014 №288). Нормативним документом передбачена єдина форма бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину. А українські та закордонні паспорти для тварин можуть видавати лише державні ветеринарні клініки.

З початку введення нового бланку ветеринарного паспорта (з жовтня 2017 року) фахівцями державних установ ветеринарної медицини Херсонської області всього видано 2624 документи. На собак видано 1912 ветеринарно-санітарних паспортів, на кішок – 689, на інші види тварин 23 документи.

Власники домашніх улюбленців частіше надають перевагу документальному оформленню собак. Але, цікавий факт: 1158 документів видано на безпородних собак та кішок. Це становить майже 46%. Великий відсоток паспортизації безпородних тварин підтверджує якісну роботу ветеринарних фахівців з населенням, особливо в сільській місцевості. А як наслідок взяття на облік та вакцинація цих тварин.

Звісно ж на облік взято не всіх тварин, які утримуються в домогосподарствах. Але робота триває й надалі!

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області нагадує, що оформити документ можна виключно у державних лікарнях ветеринарної медицини. З їх контактами в області можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/35VLceH

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: