Херсон °C

Розкрадання понад 800 тис грн під час ремонту дорожнього покриття – на Херсонщині судитимуть інженера технагляду

Общество, Криминал
0

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом пособництва у заволодінні чужим майном, вчиненому у великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та підроблення офіційного документа (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2018 році під час виконання капітального ремонту дорожнього покриття в смт Нововоронцовка інженер провів огляд та дав оцінку результатам виконаних робіт, підписавши відповідні акти попри те, що фактично роботи було проведено не в повному обсязі, а їх вартість завищена. Як наслідок, на підставі цих документів на користь двох фірм-підрядників безпідставно перераховано понад 800 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитки державі.

З метою відшкодування збитків, заподіяних злочином, на майно обвинуваченого накладено арешт. Прокурором в інтересах держави у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов на вищезазначену суму.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Нововоронцовського районного суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини інженеру загрожуватиме позбавлення волі строком до 8 років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: