Херсон °C

Практично всі харчоблоки шкіл та дитсадків на Херсонщині потребують модернізації

Общество, Экономика
0

Про організацію ремонтів харчоблоків закладів загальної середньої освіти Херсонщини говорили сьогодні під час щотижневого засідання селекторної наради.

Начальниця управління освіти і науки ОДА Тетяна Юшко розповіла, що для визначення першочерговості проведення ремонтів і переобладнання харчоблоків здійснено моніторинг потреб у ремонті харчоблоків та закупівлі обладнання для них. Відтак, 2/3 закладів освіти області мають обладнані харчоблоки.

Найбільше шкіл, які потребують ремонту, розташовані в 15 громадах області, потребують закупівлі обладнання - навчальні заклади 27 ОТГ.

Тож для втілення ініціатив безпечного харчування учнів начальниця управління освіти і науки запропонувала:

· рекомендувати головам Бехтерської, Білозерської, Великокопанівської, Великолепетиської, Каховської, Нововоронцовської, Новорайської, Присиваської, Тягинської, Хрестівської, Чаплинської та Чорнобаївської громад організувати проведення обстеження харчоблоків, за результатами розглянути питання про здійснення першочергових ремонтів харчоблоків шкільних їдалень;

· рекомендувати головам Бехтерської, Білозерської, Великокопанівської, Великолепетиської, Генічеської, Долматівської, Зеленопідської, Каховської, Милівської, Новомиколаївської, Нововоронцовської, Олешківської, Присиваської, Станіславської, Тягинської, Хрестівської, Чаплинської, Чорнобаївської та Чулаківської громад забезпечити заміну застарілого технологічного та холодильного обладнання харчоблоків шкільних їдалень.

"Якісне і повноцінне харчування дітей – запорука успішної країни. Тож наше завдання, спільними зусиллями облдержадміністрації, РДА, міських рад та територіальних громад – створити всі умови, аби у кожній школі Херсонщини було належне навчання харчування”, - наголосив голова облдержадміністрації Сергій Козир.

Нагадаємо, що вже рік, під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської, в Україні відбувається реформа шкільного харчування. Так, 1809 шкіл України, у яких навчається понад мільйон учнів, модернізували харчоблоки у 2020 році, на що вперше було спрямовано кошти державного бюджету.

Це питання актуальне для всієї країни, і Херсонщина не виняток, адже оновлене обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування, а також забезпечить належну гігієнічність посуду в шкільних їдальнях та температурний режим готових страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: