Херсон °C

За незбереження пломб на вузлі обліку ЖЕК втрапив в халепу

Новости » Общество
0

У жовтні 2019 року при здійсненні технічної перевірки засобів обліку електричної енергії у гуртожитку по вулиці Миру у м.Херсоні інспектори склали Акт про порушення (п.п.8 п.п.5.5 ПРРЕЕ), а саме: про відсутність пломби, що закривала доступ до ланцюгів напруги, а її зняття давало можливість безобліково споживати електричну енергію.

Наявність пломби на електролічильнику є свідченням того, що користувач не втручався в роботу лічильника з метою впливу на його показники. А зрив пломби, її відсутність – це окреме порушення порядку обліку електроенергії.

Відповідно до п.п.8 п.п.5.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії, споживач електроенергії зобов’язаний забезпечувати збереження і цілісність установлених на його території та/або об’єкті (у його приміщенні) розрахункових засобів комерційного обліку електричної енергії та пломб (відбитків відповідно до актів про пломбування), а також негайно повідомляти енергопостачальника у разі виявлення пошкодження лічильника, зриву пломби або його несправності в роботі. Споживач електроенергії несе відповідальність згідно із законодавством за пошкодження приладів обліку та розкрадання електроенергії.

Господарський суд Херсонської області зобов’язав Житлово-експлуатаційну контору (справа №923/399/20 від 21 травня 2020 року) сплатити 37 931 грн - вартість неврахованої електричної енергії внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Безвідповідальне ставлення до своїх договірних обов’язків відповідальних осіб ЖЕКу призвело до фінансових затрат, які скоріше всього ляжуть на міський бюджет.

 

 За інформацією "Херсонобленерго" 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: