Херсон °C

30 тисяч штрафу з комунальних грошей за крадіжку електроенергії

Новости » Общество
0

Під час контрольного огляду засобів обліку 19 червня 2019 року на території Заводівського комунального підприємства інспектори виявили відсутність пломби постачальника на вузлі обліку.

У зв’язку з встановленим фактом порушення енергетики склали акт у присутності представника комунального підприємства, за яким сума нарахування склала 30 542 грн.

Для стягнення вартості недоврахованної електроенергії з комунального підприємства АТ «Херсонобленерго» звернулося до Господарського суду Херсонської області. Суд ознайомившись з матеріалами справи зобов’язав порушника відшкодувати збитки (справа №923/1074/19 від 28.01.2020).

Згідно з статті 188-1. Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання без приладів обліку, результати вимірювання яких використовуються для здійснення комерційних розрахунків (якщо використання приладів обліку обов’язкове), або внаслідок умисного пошкодження приладів обліку чи у будь-який інший спосіб, якщо такими діями завдано значної шкоди, - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Енергетики зазначають - бажаючи зекономити ви ризикуєте витратити в рази більше. Чим більше часу ви будете споживати електроенергію поза обліком, тим більшу суму збитків доведеться сплатити.

 

За інформацією "Херсонобленерго". 

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: