Херсон °C

Депутат обласної ради просить вивчити ситуацію в ШГТ та прийняти рішення

Общество, Политика
0

У Херсоні політичний скандал. Стався він із того, що при приїзді в Херсон нардепа Юрія Бойка, вчителі мали організовувати на зустріч незадоволених батьків, які «відчувають тиск на російську мову». Окрім того, сам нардеп з якогось дива вирішив захищати ШГТ, яку, за його інформацією намагаються закрити.

Резонанс викликала не тільки неправдива інформація, але і засудження керівництва школи, яке дозволило в навчальний час використовувати як дітей так і батьків у політиці ОПЗЖ.

Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради закликає Гуманітарну комісію Херсонської обласної ради вивчити дане питання та прийняти відповідні рішення:

«З вересня 2020 року російськомовні школи в Україні перешли на державну мову навчання. Так сталося і в нашій області, крім КЗ НВК Школа гуманітарної праці Херсонської обласної ради в якій навчається біля 500 херсонських учнів, працює близько 200 чоловік персоналу і на яку з обласного бюджету ми виділели майже 40 млн гривень у 2021 році. Якщо порахувати, то це один із закладів освіти, який має найбільше фінансування. Постає питання чому комунальний заклад не виконує закону України «Про освіту», не виконує протиепідемічні заходи і в карантин (Виктор Короленко

Юрий Ромаскевич

), до того в робочий час, керівництво закладу організовує зустрічі на території навчального закладу?

Чи знає про це керівник обласного управління освіти і науки Юшко Тетяна та керівник обласної ради Александр Самойленко?

Вважаю за необхідне Гуманітарній комісії Херсонської обласної ради вивчити дане питання та прийняти відповідні рішення», - пише депутат на своїй сторінці у фейсбук.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: