Херсон °C

«Duty Free» по-херсонськи

Общество, Экономика
0

Суб’єкти господарювання Херсонщини постійно намагаються оптимізувати свої витрати, при цьому деякі з них не враховують вимоги законодавства. Так, за інформацією управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, один бізнесмен з Білозерського району та по два з Олешківського й Нижньосірогозького районів, використовуючи «сучасні» маркетингові методи торгівлі, відкрили так звані «Duty Free». Про це ревізорам стало відомо під час проведення фактичних перевірок.

Винахідливі підприємці продавали тютюнові вироби за заниженими цінами. Більше того, на вітринах красувалися контрабандні цигарки виробництва Республіки Білорусь та Турецької Республіки без марок акцизного податку.

За встановлені суттєві порушення у сфері обігу підакцизних товарів до платників податків застосовано 182 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій, у середньому – по 36 тис. гривень кожному за вказані порушення.

Нагадуємо: плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, у т.ч. рідинами для електронних сигарет (на кожне місце торгівлі), коштує 2 тис. гривень – для міст та 250 гривень – для сіл та селищ. Термін дії ліцензії 1 рік, а штраф за ведення діяльності без її наявності – не менше 17 тис. гривень.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: