Херсон °C

На Херсонщині відбувся пуск води у Північно-Кримський канал

Общество, Экономика
1

Початок аграрної весни на Херсонщині традиційно розпочинається з пуску дніпровської води з Каховського водосховища в Північно-Кримський канал. Цього року подія відбулася 29 березня у м. Таврійськ, де розташована Головна споруда каналу, і є 63-ю за рахунком.

Заповнення каналу здійснюється Басейновим управлінням водних ресурсів ніжнього Дніпра згідно з поданими заявками аграріїв області. Від Північно-Кримського каналу заплановано зрошення 460 тис.га сільгоспугідь, в тому числі 102 тис.га у Херсонській області. Це землі Олешківського, Голопристанського, Скадовського, Каланчацького та частина Чаплинського районів.

Пуск води відбувся за участі керівника відомства Ігора Андрієнка, якій зазначив, що зрошення відіграє важливу роль у заберпеченні сталого ведення аграрного віробництва.

Нагадаємо, що заповнення Північно-Кримського каналу відбувалося в кінці березня – на початку квітня. Проте минулого року через відсутність опадів у зимово-весняний період пуск води відбувся набагато раніше – 11 березня.

На сьогоднішній день всі водогосподарські організації Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра завершили підготовку водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в поливному сезоні 2021 року.

Додатково. Північно-Кримський канал – найдовший у Європі. Ця іригаційна споруда, розташована на Півдні України, на території Херсонської області та АР Крим. Довжина — понад 400 км, максимальна пропускна спроможність – 380 м³/сек.

Джерело:

1 комментарий

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: