Херсон °C

Що «світить» споживачам за крадіжку електроенергії?

Новости » Общество
0

Що «світить» споживачам за крадіжку електроенергії?Енергетики застерігають: споживання енергії без приладів обліку, а також самовільне підключення до об’єктів електроенергетики - це порушення, за яке потрібно нести відповідальність, фінансову чи кримінальну.

В повсякденному житті зустрічаються споживачі, які випробовують свою долю – намагаються приховати порушення, користуючись «лівими розетками», самовільним підключенням, накидами, сторонніми пристроями, які впливають на роботу електролічильників. Проте, енергетикам відомі усі хитрощі, на які ідуть нечесні споживачі.

Ряд прикладів.

В с.Кізомис, по вулиці Касперівська енергетики проводили огляд приладів обліку у споживачів. В одному із домоволодінь інспектори встановили факт самовільного підключення до електромереж з порушенням схеми обліку, тобто електроенергія споживалася, а приладом обліку не враховувалася. Про виявлене порушення на місці енергетики склали акт, нарахування за яким становить 30 444 грн.

Власниця домоволодіння відмовилася добровільно відшкодувати завдану шкоду, тому «Херсонобленерго» звернулося до суду.

Білозерський районний суд Херсонської області зобов’язав громадянку Ч. сплатити розмір завданих збитків, а також судові витрати. (справа №648/2982/20 від 17 грудня 2020 року).

Також Білозерський районний суд за самовільне підключення до електромереж з порушенням схеми обліку зобов’язав мешканку с.Садове громадянку Я. відшкодувати збитки на користь АТ «Херсонобленерго» у розмірі 6188,74 грн. та судові витрати. (справа №648/2558/20 від 29 вересня 2020 року).

Шановні споживачі електричної, користуйтесь електричною енергію відповідально.

 

За інформацією "Херсонобленерго" 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: