Херсон °C

Прокуратура через суд домоглася створення в ОТГ служби у справах дітей

Новости » Общество
0

Херсонський окружний адміністративний суд задоволив позов Каховської окружної прокуратури, визнав протиправною бездіяльність селищної ради та зобов’язав утворити у складі виконавчих органів об’єднаної територіальної громади службу у справах дітей.

Прокурорами з'ясовано, що у 2016 році створено об’єднану територіальну громаду Асканія – Нова, до якої приєднались 8 населених пунктів. На її території проживає понад 1000 дітей, у тому числі діти-сироти, діти, які
опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Проте селищна рада впродовж декількох років так і не створила у складі виконавчих органів службу, яка б здійснювала реалізацію деpжавнoї пoлітики у сфеpі забезпечення пpав дитини. Натомість особливі повноваження перекладались на інші структурні підрозділи селищної ради. Такі обставини створювали загpoзу пopушення інтеpесів деpжави у сфеpі oхopoни дитинства щoдo pеалізації в пoвнoму oбсязі завдань та захoдів деpжавнoї пoлітики з питань сoціальнo-пpавoвoгo захисту дітей - мешканців гpoмади.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура домоглася визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органу місцевого самоврядування вжити заходи щодо утворення служби у справах дітей.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: