Херсон °C

Питання непрацюючих ліфтів залишається у Херсоні відкритим

Новости » Общество
0

«Щодо ліфтів теж є питання від херсонців. Є в місті ліфти, які вже півроку не працюють, коли ви їх запустите?» - запитання до мера Ігоря Колихаєва задає журналіст «Чесно».

Ігор Колихаєв відповідає наступне:

«Ліфти передали у власність жителям міста через ОСББ і керуючі компанії. 20% херсонців живуть у багатоповерхівках і користуються ліфтами. Інші — п'ятиповерхівки й нижче аж до приватних будинків — ліфтів не мають. Ми передали ліфти у власність людям, люди звертаються із проханням про благодійність. Один раз ми можемо зробити капремонт, а все інше — будь ласка, ОСББ. Беріть кредити. Місто готове брати участь у компенсаторних механізмах, відсоткових ставках по кредитах тощо. Але ОСББ мають самі брати й утримувати ліфти в нормальному стані.
Хочу сказати, що 125 мільйонів гривень коштів на ремонти ліфтів було освоєно Херсонліфтом за п'ять років. Це тільки Херсонліфт, я не готовий сказати про "21-й вік", які там кошти.
У нас є херсонське ноу-хау, карточна система користування ліфтом. Заходиш у ліфт, і з тебе поїздку списало. Так ось на утримання й обслуговування таких ліфтів ми витрачаємо щороку 35 мільйонів гривень. Установка ліфта коштує 300–350 тисяч гривень. Давайте підрахуємо. Я думаю, що за ці п'ять років за 125 мільйонів гривень ми могли би поставити (бере зі столу калькулятор і рахує — прим. ред.) 400 нових ліфтів, тобто третину».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: