Херсон °C

У Херсоні під час отримання хабара затримано завідуючого кафедри ВУЗу

Общество, Криминал
0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області викрито та затримано під час отримання неправомірної вигоди 18 тис. грн завідувача кафедри одного з вищих навчальних закладів міста Херсона.
За даними слідства, освітянин вимагав неправомірну вигоду за безперешкодне підписання обхідного листа після закінчення навчання та видачу диплому магістра у студента цього ВУЗу.
За результатами слідчих дій посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднаної з вимаганням).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: