Херсон °C

Вистава інклюзивного театру при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» до Міжнародного дня захисту дітей

Общество, Культура
0

3-го червня о 15.00 в приміщенні КЗ «Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара» ХОР (3-й поверх) відбудеться інклюзивна вистава за п’єсою-казкою Богдана Мельничука «Задерикуватий півень».

Показ вистави присвячений Міжнародному дню захисту дітей, а також є своєрідним підбиттям підсумку театрального сезону. Нагадуємо, проект «Інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» – це перший інклюзивний театр при бібліотеці в Україні, який був започаткований у листопаді 2018 року на базі обласної книгозбірні з метою привернення уваги громади до проблем реалізації людей з особливими потребами, сприяння їх соціальній адаптації через участь в театральних постановках та інших соціокультурних, навчальних, мистецьких та просвітницьких загально бібліотечних заходах, а також подолання стереотипів щодо місця сучасної бібліотеки у суспільстві.

Учасниками проєкту є діти з РАС, діти з синдромом Дауна, діти з ДЦП та з вадами слуху, які також успішно презентували громаді вже дві вистави «Дивовижні пригоди книжкової феї у бібліотеці» та «Як папуги стали кольоровими». На сьогоднішній день у реалізації проєкту беруть участь майже 45 особливих дітей разом зі своїми батьками.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: