Херсон °C

Херсонські фермери отримають фінансування від програми підтримки розвитку тваринництва

Общество, Экономика
0

Про питання забезпечення впровадження державної фінансової підтримки з розвитку галузей тваринництва, зокрема скотарства, у поточному році говорили на щотижневій селекторній нараді.

У 2021 році на підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції із загального фонду державного бюджету виділено 1,15 млрд грн.

На сьогодні Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації опрацьовано напрямок спеціальної бюджетної дотації за утримання кізочок, козематок, ярок, вівцематок. Завдяки проведеній широкій інформаційній кампанії серед суб’єктів господарювання, які утримують вказане поголів’я тварин, за попередніми розрахунками до області залучать 5,1 млн грн, які будуть розподілені серед 9 суб’єктів господарювання в межах виділених асигнувань.

Наразі триває робота з приймання документів за напрямком спеціальної бюджетної дотації за приріст поголів’я корів власного відтворення. Дотація надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року, в розмірі 30 000 гривень за одну голову.

Для отримання дотації сільгосппідприємствам необхідно подати до 1 вересня Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації такі документи:

заявку;

довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма №24 (річна) станом на 1 січня;

копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг (місячна) за січень - червень поточного року;

виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, зокрема корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою і власником корів, станом на 1 січня та 1 липня поточного року.

Маргарита Степанова, в.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації, зауважила: «У зв’язку із погодними умовами, які склалися у цьому році (затяжні дощі, зливи, град), очікуємо отримати велику кількість фуражного зерна, яке йде на корм худобі. Така кількість кормової бази дає можливості для збільшення поголів’я тварин в господарствах і розвитку нового напрямку в сільському господарстві, а саме – тваринництва».

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко зазначив, що керівники органів місцевого самоврядування мають провести роз’яснювальну роботу стосовно отримання державної підтримки серед суб’єктів господарювання, які є юридичними особами і власниками корів.

За офіційною інформацією Херсонської ОДА.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: