Херсон °C

Херсонська міська рада звернулась до чиновників ХОДА спеціальним рішенням сесії

Общество, Экономика
0

Суть питання, що розглядалося на засіданні сесісії Херсонської міської ради - проєкт водопостачання, який «завис» у повітрі на декілька років.

Як повідомила староста смт Комишани Катерина Рогова - підрядник не довів до фінальної стадії проєкт водопостачання й декілька вулиць селища залишаються зневодненими. За інформацією старости, для забезпечення водопостачання та поліпшення якості води в смт Комишанах, у 2015 році громада селища скористалася наданою державою можливістю — розробити техніко-економічне обгрунтування та робочий проєкт водопостачання коштом «Державного фонду регіонального розвитку».До програми комишанців включили у 2017 році. Замовником робіт з реалізації проєкта «Водопостачання смт Комишани Корабельного району м. Херсона – Будівництво» виступив Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА.

Проєкт реалізовувати почали, але підрядник взяті на себе зобов’язання не виконав. Ще у 2018 році був складений акт, в якому вказувалися певні недоліки, що належало усунути. Наприклад, питна вода у новозбудованих свердловинах № 5 і № 6 не відповідає вимогам ДСанПІН 2.2.4–171–10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», окрім того, відсутня геодезична виконавча схема інженерних мереж, що виключає можливість їхньої сталої експлуатації за цільовим призначенням. Ці недоліки не усунуті досі. У висновку — більше 7 тисяч мешканців Комишан не можуть використовувати воду інакше, як за технічними потребами.

Це питання депутати винесли на сесію міськради. Згідно з рішенням, вХОДА мають вирішити це питання.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: