Херсон °C

Рибному господарству нанесені збитків на 22 тис. грн.

Новости » Общество
0

В рамках контролю за спеціальним використанням водних біоресурсів, що здійснюється користувачами в акваторії Каховського водосховища, в зоні діяльності Херсонського рибоохоронного патруля, державними інспекторами Управління, проводяться оперативні перевірки промислового лову. Так з 20 червня по теперішній час складено 10 актів перевірок промислового та науково-промислового лову, 4 акти перевірки рибоприймальних пунктів, 30 актів перевірок журналів прийнятих водних біоресурсів, 6 актів перевірок СТРГ, а також складено 63 акти перевірок знарядь лову. Крім цього, в ході оперативних перевірок відносно користувачів було виявлено 15 порушень Правил промислового рибальства. За вказаними фактами складено 14 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та однин протокол за грубе порушення Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Нанесені збитки рибному господарству України, становлять 22 193 грн.

Одне із таких порушень зафіксовано 28 липня 2021 року о 07 годині ранку державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Херсонського рибоохоронного патруля затриманий відповідальний за лов громадянин, який під час промислового лову в акваторії Каховського водосховища, в районі с. Осокорівка Бериславського району здійснив вилов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову.

У порушника природоохоронного законодавства виявлено та вилучено: мисинові сітки в кількості 2 од. та водні біоресурси: карась сріблястий в кількості 29 екз., судак – 6 екз. та лящ – 2 од., загальною вагою 21 кг.

Збитки, завдані рибному господарству України розраховані згідно Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушень правил рибальства та охорони водних живих ресурсів, затвердженої наказом Міністерством аграрої політики від 12.07.2004 № 248/273 та склали 11 259 грн.

За даним фактом відносно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Вказаний адміністративний матеріал буде направлено до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.

У разі виявлення фактів порушення правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля за номерами телефону: (050) 012-35-73

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: