Херсон °C

Результати роботи нардепів Херсонщини: найбільше законопроектів у Вікторії Вагнєр, найменше – у Павла Павліша

Общество, Политика
0
ГО «Опора» розповідає про ініційовані законопроєкти, їх тематику та проходження у херсонських нардепів.

Загалом за два роки роботи Верховної Ради ІХ скликання зареєстровано 3868 законопроєктів, з яких ухвалено 480, що становить приблизно 10%. Найбільше депутати підтримують законопроєкти Президента (62%), на другому місці – законодавчі ініціативи Уряду (18%), третьому – депутатів (9%).

Серед херсонських мажоритарників найбільшезаконопроєктівініціювала членкиня Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Вікторія Вагнєр – 66, з яких 25 було ухвалено (37,9%). Депутатка стала авторкою чи співавторкою 30 законопроєктів, які стосуються галузевого розвитку. Ще 15 проєктів законів стосуються правової політики, 10 – економічної політики, 4 – соціальної політики, 3 – безпеки й оборони, 3 – гуманітарної політики, 1 – державного будівництва. Окрім 25 підписаних законів, які були зареєстровані Вікторією Вагнєр, ще 18 законопроєктів опрацьовуються в комітетах, 7 – очікують розгляду. Відхилено та знято з розгляду 1 законопроєкт.

Голова підкомітету з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, ліцензування і страхування у будівництві Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Володимир Іванов став співавтором49 законопроєктів, з яких 9 було ухвалено (18,4%). Здебільшого запропоновані проєкти законів стосуються державного будівництва (15 законопроєктів) та економічної політики (13 законопроєктів). Ще 9 стосуються галузевого розвитку, 8 – правової політики, і по 2 законопроєкти відносяться по гуманітарної та соціальної політики. З цих проєктів 16 опрацьовуються в комітетах, 7 – готуються на друге читання, ще 7 – знято з розгляду. Решта перебувають на різних стадіях проходження.

Олексій Ковальов, який є головою підкомітету з питань акцизного податку та законодавчого регулювання ринку спирту, алкоголю і тютюну Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, за два роки роботи зареєстрував48 законопроєктів. Більшість з них, а саме 39, стосуються економічної політики. Інші є дотичними до галузевого розвитку, гуманітарної політики, правової політики, державного будівництва, соціальної політики. З ініційованих проєктів законів стали чинними лише 5. Опрацьовуються в комітеті або очікують розгляду 31 законопроєкт.

Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Павло Павліш став ініціатором найменшої кількості законопроєктів серед інших херсонських мажоритарників. Він долучився до створення41 проєкту закону. З них 5 стали законами. Павло Павліш є співавтором 23 законопроєктів пов’язаних із правовою політикою. Ще 10 стосуються економічної політики. До проєктів у напрямку галузевого розвитку належать 4. Решта стосуються сфери безпеки й оборони та державного будівництва. Законопроєкти перебувають на різних стадіях погодження. Більшість, а саме 21, опрацьовуються в комітетах.

За матеріалами ГО ОПОРА

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: