Херсон °C

Херсонщина готова вакцинувати до 6 тисяч осіб на добу. Очільник області перевірив роботу Центрів масової вакцинації

Новости » Общество
0

Вже понад два тижні на Херсонщині проходить 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Як працюють центри масової вакцинації сьогодні особисто перевірив голова облдержадміністрації Сергій Козир, побувавши разом із своїми заступниками у центрах вакцинації розміщених на базі поліклініки №1 лікарні ім. А. і О. Тропіних, поліклініки № 3 лікарні ім. Є. Є. Карабелеша та у ТРЦ «Фабрика».

Очільник області поспілкувався із охочими вакцинуватися херсонцями, медичними працівниками та ознайомився з умовами і технічними можливостями центрів. Сергій Козир наголосив, для подолання коронавірусу в області необхідно сформувати колективний імунітет, вакцинувавши понад 70% населення. Щоденно є можливість щепити до 6 тисяч осіб:

«Хід вакцинальної кампанії на Херсонщині для нас одне із пріоритетних питань. Сьогодні в області створено понад 90 стаціонарних пунктів щеплень та 10 центрів масової вакцинації населення. Окрім цього, активно працюють і виїзні мобільні бригади. Вакцинуватися люди можуть на вибір однією із чотирьох вакцин, рекомендованих ВООЗ. Вкотре наголошую, щеплення – важливе, особливо зараз коли в Україні фіксуються перші випадки захворювання на новий штам «Дельта».

Очільник області розповів, сьогодні ключовим завданням для всієї команди облдержадміністрації є створення комфортних і безпечних умов в усіх центрах і пунктах вакцинації. Для цього він разом із своїми заступниками намагаються побувати на кожному такому об’єкті, аби наочно побачити роботу та оцінити всю ситуацію.

Нагадаємо, центри масової вакцинації на Херсонщині працюють щоденно з 10.00 до 17:00. Отримати щеплення можуть всі охочі.

Адреси центрів вакцинації можете переглянути за посиланням.

Наразі в області щеплено 146003 осіб, в тому числі І дозою – 93158 осіб; ІІ дозою – 52845 осіб.

За офіційною інформацією Херсонської ОДА

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: