Херсон °C

Номінант від Херсонщини отримав медичний «Оскар»

Новости » Общество
0
9 серпня в Києві відбулася щорічна церемонія нагородження кращих медиків країни відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Нагороди отримали 11 представників найповажнішої професії. Серед них – люди-легенди, молоді медики, лікарі та медсестри, військові хірурги та педіатри, медики, що рятують Україну від коронавірусу, науковці, волонтери. Історія кожного із них варта того, щоб про неї дізналася вся країна.
У фіналі в номінації для іноземних громадян «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» перемогу здобув Алдвін Ланенберг, волонтер благодійного фонду «Україна потребує допомоги» з королівства Нідерланди, що був номінований від Херсонщини.
Про це інформує Херсонський обласний онкологічний диспансер.
Сім’я Ланенберг вже 27 років допомагає Україні. Алдвін продовжив волонтерську роботу своїх батьків, заснувавши у 2007 році благодійний фонд «Україна потребує допомоги». Діяльність Фонду спрямована на надання допомоги медичним закладам, дитячим будинкам, школам та малозабезпеченим українцям, дітям з неблагополучних родин, людям похилого віку та переселенцям зі східних регіонів України. За 15 років існування фонд поставив в Україну 606 тон гуманітарного вантажу, більше ніж 265 тон вантажу Алдвін особисто привіз на Херсонщину. Серед гуманітраного вантажу - спеціалізовані медичні меблі, функціональні ліжка, функціональні операційні столи, функціональні приліжкові тумби, наркозні апарати, апарати УЗД, спеціалізовані медичні матраци, медичні подушки, ходунки, крісла-каталки, кушетки, хірургічні інструменти та операційні лампи тощо.
«Ваша країна дуже красива, тут живуть чесні та щирі люди. На жаль, в Україні багато проблем, але я і мої друзі як в Нідерландах, так і в Україні, намагаємося допомогти і хочемо цей світ зробити кращим! Нідерланди і Україна працюють разом, щоб допомогти людям, які потребують допомоги. Я не лікар, я не можу лікувати пацієнтів, але я можу допомагати українським лікарям, надаючи їм кращі матеріали, кращі умови і таким чином поліпшуючи українське медичне обслуговування. Все це я роблю у свій вільний час. Я радий, що займаюся цим!» - зазначив переможець.
Директорка Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур першою привітала Алдвіна з перемогою від імені всього колективу і пацієнтів закладу та подякувала за багаторічну плідну співпрацю.
Нагадаємо, відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: