Херсон °C

Присиваська громада дивує туристів новими маршртутами

Новости » Общество
0
Розвивати туризм, щоб наповнити місцевий бюджет та повернути молодь у села. Саме так вирішили в Присиваській сільській територіальній громаді, яка є членом Асоціації міст України на Херсонщині, започаткувавши нові туристичні маршрути. Серед яких - "Здиваш Сиваш". За повідомленням Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, його розробили цьогоріч.
Нагадаємо, що Присиваська громада об’єднала 5 сіл навколо Сиваша. Загальна чисельність населення - 5 тисяч осіб. Одним із напрямків розвитку громади став туризм, який привернув у присиваські села подорожувальників, розвинув зелені садиби. Та особливу ставку зроблено на розвиток прибережжя цілющого озера та його заток, зокрема, на започаткування індустрії гостинності та розбудову відповідної інфраструктури.
- Завдяки децентралізації ми приєднали населені пункти вздовж берега Сиваша. Іванівка була одним з найвіддаленіших сіл району того часу, це було одне з сіл, де був масовий відтік населення. На сьогодні в Іванівці придбати хату неможливо, - говорить сільський голова Сергій Кліщевський.
Неземною красою вабить Сиваш, а ще прохолодою посеред степової спеки - самовиливні джерела артезіанських вод та безліч історичних легенд, якими оповита ця місцевість А ще - давні поселення, славетний Чумацький Шлях.
Із сучасності та стрімкого нинішнього розвитку Присивашшя - лідерство в вітроенергетиці. Понад 80 потужних вітряків висотою 120 метрів. Інвестори забезпечили стабільні надходженння до бюджету громади навіть в лихі часи пандемії, а також новими робочими місцями - жителів навколишніх сіл. Нині це не просто індустріальна гордість громади, стабільне надходження коштів у місцеву скарбницю, а й неперевершена туристична локація.
Тож уже сьогодні на берегах Сиваша з неймовірної краси цілющою рожевою водою можна споглядати дорогі автівки з різних регіонів держави, величезні ексурсійні автобуси з найвіддаленіших областей. Відтак є попит на відпочинок та розвиток відповідної інфраструктури. Вже зараз тут починають розбудову еко-готелів, облаштовують альтанки, душові та перевдягальні, фотозони. Таким чином Сиваш перетворюється на круте місце для відпочинку зі своїми неосяжними степовими просторами, незайманою флорою та фауною, де душа злітає та відпочиває. А ще в цьому ідеальному місці для релаксу можуть почастувати найсмачнішими дарами українського півдня та стравами різних народів, нащадки яких нині гостинно зустрічають туристів.
Справді дивують, інтригують та розважають любих гостей засновники проєкту та його натхненники! Новий туристичний проєкт «Здиваш Сиваш» у Присиваській громаді має прекрасне майбутнє, бо шукає нові підходи до промоції свого казкового дивовижного краю, в який закохані самі та презентують його туристам.
Найпопулярнішою локацією наразі є відоме Лемурійське озеро, однак дедалі розвивається і Іванівська коса та інші туристичні місцевості. З кожним роком кількість туристів постійно збільшується. Торік Присивашшя відвідало понад 12 тисяч туристів. Тур «Таємниці Присивашшя» цьогоріч привабив ще більше відпочивальників і дозволив значно розширити туристичні локації. Звісно ж, свою справу зробили і численні фестивалі, які гостинно зустрічають на цій благословенній землі тисячі нових шанувальників та справжніх друзів громади.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: