Херсон °C

Третя майстерня молодих митців «Prizma-Fest»

Новости » Общество
0

28 серпня в Херсоні з 14-00 до 22-00 години в парку Маргєлова за Палацом молоді та студентів (Перекопська, 158) планується проведення фестивалю Prizma-Fest, третьої майстерні молодих митців, присвяченої Дню авіації. Саме тому обрана тематика заходу: «Польоти ві сні й наяву».

Проводитиме його молодіжна громадська організація "Призма” за підтримки управління молоді і спорту Херсонської міської ради та КП "Парки Херсона”.

У рамках цієї події має бути задіяний аеропорт, прикордонна служба та вертольотна частина, адже свято присвячене безпосередньо їм, але відвідати захід можуть всі охочі.

Це сімейне свято, де будуть вітати одне одного всі причетні до авіації, а також з тридцятиріччям незалежності України. На фестивалі будуть дитячі та дорослі майстер-класи, наприклад, малювання по воді, розмальовки гончарних виробів, прикордонна служба пригостить фірмовим кулішем, буде виставка-ярмарок різних виробів ручної роботи, а також художня виставка херсонських митців.

Окремо в аеропорту буде розфарбований літак АН-2 місцевими художниками та його буде встановлено як особливу пам’ятку нашого міста до цього фестивалю всім, хто пов’язаний з авіацією.

Урочиста частина та майстер-класи відбудуться з 14:00 до 16:00 години під супровід легкої діджейської музики. З 16:00 до 18:00 години виступатимуть місцеві і гості з Одеси – поети та барди, відбудеться музично-поетичний перфоманс від Ольги Швець і Наталі Уварової. З 18:00 до 22:00 відбудеться рок-концерт за участю херсонських гуртів: Maria Gaur, Скіфи, Криголам та гостей з Києва – гурт Самозванці та перфомативний театр вогню Pink А.Й.С., тому буде гаряче фаєр-шоу під не менш гарячу авторську та імпровізовану музику.

«Концепція фестивалю така, що майстерня молодих митців об’єднує і досвідчених творців (поетів, музикантів, художників, артистів і т.д.) і початківців-аматорів. Ця платформа дає змогу повчитися і перейняти досвід у різних напрямах мистецтва всім бажаючим абсолютно безкоштовно. Я радію, що завдяки фестивалю на цьому місці почали проводитися інші заходи, увагу до парку Маргєлова вдалося привернути. Таким чином ми шукаємо внутрішніх і зовнішніх інвесторів, щоб привести парк до ладу. Сподіваюся, що сходи позаду Палацу молоді та студентів відремонтують, зроблять у парку освітлення, облаштують лавочками, а також хотілося б на цій локації зробити щось типу сцени з дахом і площадкою для глядачів для літніх заходів, перфомансів, фестивалей творчої молоді. Тут колись навіть був літній кінотеатр, хотілося б, щоб було щось таке в цьому парку. Ми шукаємо однодумців та волонтерів для наших проектів», – коментує Наталя Уварова, керівник ГО "Призма” та засновниця Prizma-Fest.

Джерело: Управління молоді та спорту Херсонської міської ради

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: