Херсон °C

Олександр Самойленко:Економічна стабільність Херсонщини допоможе повернути Крим

Общество, Экономика
0

«Один з інструментів, який допоможе повернути Крим – економічна стабільність Херсонщини», - про це зазначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко під час зустрічі з делегацією Верховної Ради України в ПАРЄ та представниками іноземних парламентів, які з робочим візитом перебувають на Херсонщині.

Участь у заході взяли голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир й Постійний Представник Президента в АР Крим Антон Кориневич.

Серед делегатів – голова Постійної делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, член Постійної делегації в ПАРЄ Олександр Мережко, заступник члена Постійної делегації в ПАРЄ Олена Хоменко, заступник члена Постійної делегації в ПАРЄ Павло Сушко, заступник члена Постійної делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук, голова національної делегації в ПАРЄ пан Аркадіуш Муларчик, Віце-спікер Сейму, голова національної делегації в ПАРЄ пані Інес Лібія-Егнере, голова Комітету оборони та безпеки парламенту Грузії Іраклія Берая та Почесний консул Албанії в м. Харків Омарова Шахін Анвер огли.

Олександр Самойленко подякував делегації за роботу ПАРЄ у напрямі повернення Криму до складу України, а також відзначив:

«Сподіваюсь, ви побачите, який Херсонщина привабливий регіон. Нічого так не дратує супротивника і не приваблює громадян, які знаходяться по той бік тимчасового кордону як благополуччя території, яка знаходиться під контролем України. Сьогодні один з інструментів, який допоможе повернути Крим є економічна стабільність Херсонського регіону. А тому запрошуємо всіх для участі в наших інвестиційних програмах».

Очільник обласної ради запевнив, що інвестиційні програми на Херсонщині повністю захищені й обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією готові взяти на себе функції координатора, гаранта реалізації проєктів.

У свою чергу усі члени делегації висловили свою підтримку у прагненні України до миру, збереженні територіальної цілісності, економічного стабільного розвитку.

До слова, за останній час Херсонську область відвідало більше 20 делегацій різних країн. У ході зустрічей керівництво області з іноземними делегаціями обговорювало актуальні питання співпраці, презентували інвестиційний потенціал області, а також окремо фокусувалися на питанні територіальної цілісної України та деокупації Кримського півострова.

Після зустрічі делегати відвідають КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чаплинка».

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: