Херсон °C

Експерименти на дітях: НСЗУ затримує фінансування Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні

Общество, Здоровье
0

Національна служба здоров’я України затримує оплату за надані медичні послуги КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради (далі – обласна дитяча лікарня). У зв’язку з цим, склалася критична ситуація з виплатою заробітної плати медичним працівникам.

Це порушення вимог Кодексу законів про працю України та інших норм діючого законодавства.

Разом з тим, відсутність коштів ставить під питання надання безкоштовної медичної допомоги дитячому населенню нашої області.

Інна Холодняк, директорка обласної дитячої лікарні, прокоментувала дану ситуацію: «Ми звернулися до Херсонської обласної прокуратури із проханням вжити відповідні заходи, спрямовані на усунення порушень вимог Кодексу законів про працю України. Станом на сьогодні за надання гарантованого пакету безкоштовних медпослуг накопичилась заборгованість за липень та серпень. Це не відповідає умовам договору!».

Також вона додала, що за інформацією НСЗУ досі не згенеровано звіти. А відповідно до процедури, спочатку НСЗУ формують звіти, які візуються закладами охорони здоров’я, а вже потім проходить оплата.

«І найголовніше, якщо б НСЗУ перерахували нам кошти за надані послуги у липні, то заборгованості з виплати серпневого авансу медичним працівників не було б», – наголосила пані Інна.

Станом на 27 серпня 2021 року закладом не отримано звіту від НСЗУ за надані медичні послуги у липні по пріоритетному пакету «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках» та за пролікований випадок – «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» і «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: