Херсон °C

17 тисяч гривень штрафу за діяльність без дозвільних документів

Общество, Экономика
0

З початку цього року фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі активно проводять заходи щодо виявлення та припинення незаконної підприємницької діяльності.

Перш за все податківці проводили зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, громадськістю, потенційними бізнесменами та роз’яснювали громадянам норми законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, трудових відносин і справляння податкових платежів. Така робота мала позитивні результати. Сумлінні громадяни, які до цього торгували або надавали послуги чи виконували певні роботи без державної реєстрації своєї діяльності, усвідомили необхідність дотримання вимок законодавства та поволі почали реєструвати власний бізнес.

Іншим етапом цих заходів стали проведення рейдів на ринках, торгових та інших об’єктах провадження діяльності та складання протоколів відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення на тих осіб, які не дослухалися до порад посадовців і проігнорували вимоги законодавчих актів. На сьогодні ревізори склали 111таких протоколів.

Матеріали щодо встановлених порушень спеціалісти податкового відомства спрямовують до судових інстанцій для прийняття рішень.

Наразі є судові рішення по 4 справах про порушення порядку провадження господарської діяльності. У трьох із них прийнято рішення на користь держави. Зокрема, громадян визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст.164 ч. 1 КУпАП України. До одного порушника застосовано санкцію у вигляді попередження, а до решти – стягнення однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень і судового збору.

Робота в даному напрямку триватиме й надалі, тож порушники законодавчих норм рано чи пізно потраплять до залу судових засідань та втратять значну частину сімейного бюджету. Ті ж, хто працює у межах правового поля, можуть потрапити лише до переліку сумлінних платників податків.

За офіційною інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: