Херсон °C

Безпритульні тварини та сміття - прогулянка парком Херсона

Новости » Общество
0
Головний редактор Херсонщина за день Тетяна Дергачева проінспектувала парк Димитрова, що в мікрорайоні Шуменський. Спалені дерева, безпритульні собаки та думка місцевих про роботу влади цього року. Самі такі «краєвиди» та неоднозначні думки херсонців можна побачити та почути в парку.
Перш за все у контексті відео цікавить робота інспекції з благоустрою міста Херсона. Місцеві стверджують – хто і чому випилює дерева в парку не мають змоги дізнатися. На жаль листя та сміття з парку теж не завжди вчасно вивозять. Можливо, інспекція з благоустроєм має інші завдання та обов’язки, аніж слідкувати за парком у Шуменському мікрорайоні. До речі, херсонські ЗМІ нещодавно публікували інформацію про те, що Олена Мазур – керівниця вказаної інспекції отримує премії в розмірі 300% від встановленого окладу.
Ще однією неприємністю під час прогулянки парком стали безпритульні тварини. У місті, як відомо, має ними опікуватися КП «Гарантія». Однак, платіжні документи підприємства на порталі Є-Дата, наприклад за останні три місяць говорять про те, що послуги з відлову безпритульних тварин жодного разу не оплачувались. Виходить, що жодного разу до КП не звертались, стосовно відлову собак? Тільки в липні цього року підприємство «Гарантія» заключило договір (попередньо пройшовши тендерну процедуру на порталі Прозорро) на «Ветеринарні послуги для безпритульних тварин» на суму 192 тисячі 478 гривень. З цих коштів понад 6 тисяч мали витратити на вакцинацію та клінічні огляди тварин, і ще 186 тисяч на стерилізацію. Тобто, кошти є, договір підписано, і вже в кінці липня переможець – а ним стала Херсонська міська державна лікарня ветеринарної медицини мала проводити відповідні процедури. Чи проводило підприємство «Гарантія» відлов тварин для вакцинації та стерилізації? Мабуть, що ні. Бо кількість тварин на вулицях Херсона дає про себе знати.
Херсонці, котрі гуляють в парку мікрорайону Шуменський, за їхніми словами, страждають від безпритульних тварин. Батьки дітлахів Шуменського мікрорайону стверджують, що собак у парку більше, аніж дітей. Гуляти в мікрорайоні з маленькими дітьми більше немає де. Але і ці прогулянки стають небезпечними через кількість чотирилапих, які вже почувають себе в парку як вдома.
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: