Херсон °C

Рекордний переліт через Олешківські піски

Новости » Общество
0

В вересні-жовтні 2021року планується унікальне дійство, наші команди повітроплавців з Дніпра на 4х аеростатах будуть перелітати найбільшу в Європі пустелю - Олешківські піски, що розташована в Херсонській області.

Ми об'єднуємосядля унікального перельоту, що присвячуємо 30-тиріччю Незалежності України,з метою першими підкорити пустелю "Олешківські піски" на теплових аеростатах, щоб встановити Рекорд України.

Олешківські піски — це найбільша пустеля у Європі, яка займає площу близько1600квадратних кілометрів, яку ми маємо на меті пересіктиодночасним зльотом на висоту до 1000м 4ма екіпажами повітряних куль. Досі ще ніхто не перелітав цю пустелю на аеростатах, подія приверне увагу не тільки місцевих, а й національних ЗМІ та жителів зі всієї України.

Де?

Херсонська область, 30 км на схід від м. Херсон, національний природний парк «Олешківські піски».

Коли?

Час проведення - початок жовтня 2021р. Старт запланований на світанку, переліт через пустелю займе 2-3 години.

Головний критерій для дати проведення -сприятливі погодні умови, відсутність вітру та дощу.

Ініціатором і організатором у встановленні рекорду України є Дніпровський клуб повітроплавців "Сапсан" і асоціація "Дніпро Опен Скай".

Знаковість установки рекорду України постає в тому, що це перший такий перетин найбільшої пустелі в Європі на 4-х повітряних кулях, з екіпажами та учасниками перельоту. Першість і унікальність даної події приверне увагу національних та міжнародних ЗМІ, маємо надію, що ця подія буде назавжди задокументована в історії України.

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: