Херсон °C

Сергій Козир привітав із 65-тою річницею заснування жителів села Томарине Бериславського району

Новости » Общество
0

«Знаю, що Томарине завжди славилося своїми талановитими, працьовитими людьми. Людьми, які не зважаючи на проблеми і перешкоди, завжди справлялися зі всіма труднощами та перепитіями.

Саме з такою громадою мав нагоду сьогодні поспілкуватися та привітати з ювілеєм.

Від місцевих етнографів почув цікаву розповідь про заснування села Томарине. Це - легенда про юну княжну Тамару, яка любила степ, володіла шаблею, а одного разу зустріла прекрасного козака, якого покохала.

Та якось на село налетіли половецькі орди. Селяни відчайдушно боролися і попереду була княжна Тамара. Однак сили виявилися не рівними, у пекельному бою впав коханий дівчини, а вона навіть не встигла з ним попрощатися. Аби уникнути полону, Тамара кинулась в озеро й потонула. Кажуть, що відтоді село й має ім’я княжної - Томарине.

Під час своєї роботи на посаді голови Херсонської обласної держадміністрації я встиг вивчити проблеми багатьох населених пунктів, знаю і про ті проблеми, які турбують громаду с. Томарине: школи, дитячі садочки, медичні заклади, дороги, водопостачання.

Тож нам є куди докладати зусилля, щоб Херсонщина, а з нею й Томарине, по-справжньому розквітли.

Сьогодні я знову сказав людям: вони можуть на мене завжди розраховувати, звернутися із будь-якою проблемою. А я посприятиму у її вирішені.

А в цей святковий день хочу подякувати жителям села за те, що вони є, що розвивають свій рідний край, чесно живуть і плідно працюють. Завжди готовий допомагати Томариному.

Бажаю жителям здоров’я, миру та розвитку! Зі святом!» - йдеться у привітанні Сергія Козиря.

Сергій Козир привітав із 65-тою річницею заснування жителів села Томарине Бериславського району

Джерело: Козир Сергій. Слуга Народу - округ 184

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: