Херсон °C

На Херсонщині оголошено тиждень боротьби з мишоподібними гризунами

Новости » Общество
0

З 8 по 16 жовтня у Херсонській області триватиме дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів. Мета - недопущення розповсюдження мишей на полях Херсонщини.

Департамент розвитку сільського господарства та зрошення нагадує про необхідність проведення агротехнічних профілактичних заходів.

До таких заходів відносяться:знищення бур’янів, зменшення втрат врожаю, своєчасна зяблева оранка. Це дозволить позбавити гризунів корму та надійного сховища.

Також для недопущення розселення гризунів на посівах сільськогосподарських культур, доцільним є встановлення господарського контролю за розвитком та регулюванням їх чисельності в місцях резервацій. За наявності встановлення від 3- х до 5-ти і більше жилих колоній на 1 га для боротьби з гризунами необхідно застосовувати біологічні та хімічні засоби.

ВАЖЛИВО!

Для упередження запобігання загибелі тварин, а також погіршення середовища їх існування, нагадуємо про розпорядження голови ОДА від 15 липня 2021 року № 592, яким забороняється застосування родентицидів з діючою речовиною бродіфакум у межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника "Асканія-Нова”.

З найліпшими побажаннями
Управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: