Херсон °C

Последние новости

12:00
Оголошено номінації головної туристичної премії-церемонії країни Ukraine Tourism Awards 2021
10:50
Пенсіонерів запрошують на безкоштовну екскурсію «У лабіринтах вулиць давніх» до Літмузею
10:27
Використовували 256 га держземлі у власних цілях – прокуратура домоглась визнання правочину не дійсним
10:05
Неможливе можливо! Українські зірки та клієнти мережі «АТБ» допомогли зібрати для допомоги онкохворим дітям майже 30 млн гривень
09:48
Поліцейські Херсонщині розшукали 14-річну дівчину, яка 5 діб не з’являлася вдома
09:43
В КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим встановлюють рентгено-телевізійні інтроскопи
09:36
Змій діставали з шахти водонапірної башти
09:30
На Херсонщині на охоті дядько підстрелив свого племінника
09:25
Привітання Командувача об’єднаних сил ЗС України Сергія Наєва з Днем Збройних Сил України
09:12
Призначено головних тренерів збірних команд України
Больше новостей

Херсон запроваджує нові стандарти якості харчування в освітніх закладах

Новости » Общество
0
Меморандум про впровадження сертифікованої програми організації дитячого харчування підписали начальник управління освіти Херсонської міської ради Наталія Журженко, ректор ХДУ Олександр Співаковський, виконувач обов’язків начальника ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини Наталія Клим. Про це інформує Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України з посиланням на видання Новий день.
Фахівці Держпродспоживслужби вивчали страви "дитячого меню" – смаколики з вузівської лабораторії ресторанних технологій не відрізняються від тих, котрі виготовлені в престижних кафе чи дорогих ресторанах.
Принципово новий підхід до організації гарячого харчування у школах та дитсадках запропонували в Херсонському державному університеті. Колектив науковців розробив цілу сертифіковану програму для працівників фірм-постачальників та харчоблоків закладів освіти. Вона включає врахування фізіологічних особливостей малечі й потрібних їм продуктів, їх насиченості вітамінами та поживної цінності. Обумовлені також правові засади організації такого харчування, особливості складання перспективного меню та його впровадження. Адже рецептура страв для школярів та дошкільнят не оновлювалася з 80-х. І дітлахи просто не хочуть їсти набридлі каші та бліді супи.
Тож до сертифікованої програми для працівників харчоблоків запропонували й прикладну частину – на базі вузівської лабораторії ресторанних технологій з «гарячим» та «холодним» цехами, сучасним обладнанням. У лабораторії вже створили рецепт дуже корисної дитячої страви - морквяно-гарбузових маффінів із додаванням яблук, який не потребує дорогих продуктів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: