Херсон °C

Херсонський державний університет тимчасово переходить на дистанційне навчання

Новости » Общество
0
Херсонський державний університет вже незабаром стане територією, де працюють на 100% вакциновані співробітники та науково-педагогічні працівники. Про це інформує ректор ХДУ депутат Херсонської обласної ради Олександр Співаковський.
«Це вимога жорстких обмежень червоної зони епіднебезпеки, якої ми маємо дотримуватися, щоб освітній процес був безпечним та якісним. 7-8 жовтня відбулися наради, на яких були присутні: голова конференції трудового колективу Юрій Бєляєв, голова Вченої ради Володимир Олексенко, голова профспілкової організації працівників ХДУ Ігор Головченко, перший проректор Сергій Омельчук, проректори, керівники структурних підрозділів. Ми ретельно розглянули вимоги Кабінету Міністрів, законодавчу базу, відповідно до яких підготовлений Наказ по університету про роботу з очікуваної дати переходу Херсонської області до червоної зони карантинних обмежень. Це максимально збалансований та колегіально прийнятий документ, який дозволить захистити інтереси здобувачів та їх право отримувати якісну освіту в безпечних умовах. Ми врахували також зареєстрований 7 жовтня 2021 року у Мінюсті України наказ Міністерства охорони здоров’я про затвердження переліку професій, установ, організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти COVID-19. Згідно з документом, співробітники закладів вищої освіти підлягають обов’язковій вакцинації. Наказ МОЗ вступає в дію через місяць. Тобто, надано час на виконання вимоги.
Виходячи з ситуації, з 11 по 13 жовтня включно навчання відбуватиметься у дистанційному форматі, а вже з наступного робочого тижня, тобто з 18 жовтня, ми працюватимемо у звичайному режимі, але з дотриманням вимоги – наявність у 100% співробітників вакцинації. У нас є тиждень, щоб ухвалити потрібні управлінські та організаційні рішення, зробити так, щоб усі адміністративні, господарські та освітні питання були узгоджені, щоб університет міг продовжити якісну роботу, навіть якщо частина співробітників чи викладачів не зможуть бути присутніми на робочих місцях.
Дякую тим співробітникам, викладачам, студентам, які розуміють важливість вакцинації та хочуть повноцінно працювати й навчатися і убезпечити себе та інших від важких наслідків COVID-19 і його особливо небезпечного штаму «Дельта»!
В університеті кількість вакцинованих співробітників та викладачів станом на 7 жовтня більше, ніж 80%.
Тільки суворе дотримання вимог до життєдіяльності в червоній карантинній зоні дозволить зберегти людські життя. Не втомлююсь повторювати: особиста свобода закінчується там, де розпочинається порушення свободи інших людей. Закликаю не порушувати право оточуючих на безпечні умови праці та навчання, а пройти вакцинацію.
Детально – у наказі від 8 жовтня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Херсонський державний університет тимчасово переходить на дистанційне навчання

 

Херсонський державний університет тимчасово переходить на дистанційне навчання


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: