Херсон °C

Жителька Голопристанської громади перерахувала інтернет-шахраям 22 тис.грн.

Новости » Общество
0
В поліцію Херсонщини періодично продовжують звертатись жителі області, яких через мережу Інтернет ошукали продавці-аферисти. Найпоширеніша схема – це коли продавець виставляє низьку ціну та просить обов’язкову передоплату, яка становить не менше половини суми. Зазвичай, погодившись на такі вимоги, покупець залишається без грошей і придбаної покупки. Також зустрічаються випадки, коли шахраї-продавці надсилають вам в один із месенджерів посилання на оплату товару на схожий сайт, після переходу за яким з рахунку покупців списуються всі заощадження.
Як приклад, вчора, 20 жовтня, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернулась 42-річна жителька смт Антонівка. Жінка розповіла, що на одному із Інтернет-сайтів вона знайшла оголошення про продаж паливних брикетів. Домовившись з продавцем про умови відправлення, заявниця перерахувала 12 тисяч гривень передоплати, але замовлений товар так і не отримала.
Цього ж дня в поліцію звернулась 33-річна жителька Голопристанської територіальної громади. Жінка розповіла, що замовила товар, який знайшла на одному з Інтернет сайтів. Продавець надіслав  заявниці посилання на оплату, після чого з її рахунку були списані майже 22 тисячі гривень. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.
Наразі поліція встановлює особи зловмисників, причасних до цих шахрайських схем.
Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. Не переходьте за жодними посиланнями, які надсилають вам у месенджер. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».
                                                     

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: