Херсон °C

Вперше на Херсонщині проведено родинну транспланцію нирки

Новости » Общество
0

Операція сьогодні відбулася в КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради.

«Це великий крок на шляху до цивілізованої та незалежної трансплантології. Він дає херсонцям шанс на довге та щасливе життя. Дякую лікарям нашого закладу, окрема подяка Віктору Короленку та Юрію Спіріну, а також київській команді лікарів на чолі з Михайлом Загрійчуком та Миколою Поляковим за те, що такі операції стали можливими в Херсоні», – привітав херсонських медиків з історичним моментом голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Нирку пересадили 42-річному жителю м.Олешки, у якого діагностували хронічне захворювання нирок. Він 7 років був на гемодіалізі. Тричі на тиждень йому очищали організм за допомогою апарата «штучна нирка». Донором стала його 38-річна дружина.

Операцію проводили херсонські лікарі спільно з командою лікарів з Києва на чолі з лікарем-трансплантологом Миколою Поляковим та завідувачем центру трансплантації Київської обласної клінічної лікарні Михайлом Загрійчуком.

«Обох пацієнтів обстежили в Київській обласній клінічній лікарні, провели всі імунологічні тести, комп’ютерні томограми і вже на базі нашої лікарні відбулася трансплантація», – поділився завідуючий відділенням серцево-судинної хірургії та головний координатор трансплантації в Херсоні Юрій Спірін та подякував колегам з Києва за майстер-клас та співпрацю.

Відтепер у нашій лікарні проводитимуть трансплантації на постійній основі, адже Херсонська обласна клінічна лікарня включена у пілотний проєкт МОЗ з трансплантації органів.

«Сказати, що я задоволений, це нічого не сказати. Ми виконали завдання, до якого йшли понад півтора року. Ми мали бажання та знання, і знайшли можливість для їх реалізації. Врятоване життя перше, але не останнє. Працюємо над тим, аби розпочату пересадку інших органів: серця, печінки та легень», – зазначив директор КНП «Херсонська обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради Віктор Короленко.

На сьогодні на Херсонщині в черзі на трансплантацію нирки перебувають 23 пацієнти, ще 4 – чекають на пересадку серця.

Нагадаємо,5 лютого 2021 року Херсонщина підписала меморандум про розвиток системи трансплантації.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: