Херсон °C

Результати по ОВ 184 в розрізі виборчих дільниць і громад

Новости » Общество
0

Відразу: явних ознак системних фальсифікацій немає. Загалом значно більша явка в сільських дільницях, ніж в міських і селищних, а з проміж сільських - відсоток переможця більший там, де менша явка. З кількома аномальними виключеннями.

Тобто прихильники умовно партії слуг, або дисципліновані бюджетники з родичами, прийшли всі і всюди, крім кількох ведмежих або бобрових кутів (де дільниці є, а бюджетників немає), і лише там, де крім них прийшов хтось інший, результат вийшов не настільки схожим на Туркменістан.

Цілком природньо, що відсоток лояльних владі людей більший в селах, ніж у містах, а серед сіл - у відносно менших, де однак є школи-садки-староства-амбулаторії-ФАПи.

Крім маргіналів, усі майже всюди знали про рокировку Лагути-Козиря. Цим можна пояснити низький результат основного Лагути і відносно нього - високий - у його двійника. Ті, кому не повідомили, не надто знаються у способах відрізнити одного від іншого. Села виявились навіть поінформованішими за міста, що свідчить про задіяння місцевого самоврядування до інформування виборців.

Якщо я неправий, і відбулась саме фальсифікація з допомогою контрольованого голосування та перекладання бюлетенів, то маю визнати - її вчинили талановиті люди з необмеженим фінансовим ресурсом. Бо це означає рівномірне задіяння відносно невеликих груп на всіх дільницях пропорційно чисельності виборців. А перекладання взагалі могло б бути лише в окремих місцях, де відсутні чи нейтралізовані представники конкурентів. Ні, це неможливо.

Тому основна версія - всі, кого не переконала операція "Козир", або навпаки, переконала в неминучості його перемоги, для них небажаної, просто не прийшли. Бо ціна мандату для них - нульова.

Це не тріумф і не перелом, це приклад тактично ефективної мобілізації своїх і демотивації чужих. І це нізащо не спрацює на чергових парламентських виборах. Тому перемога зелених - піррова, витрати заради зайвої 252-ї кнопки не додали прихильників і лише породили масове переконання в фальсифікаціях. Чим більше фанати правлячого президента хизуватимуться приголомшливою перемогою, тим відчутнішим буде це переконання. Дарма що необґрунтоване.

Примітка:

- явка в таблиці без недійсних, тому дещо менша за ту, що в протоколах, в цілому на 1189 недійсних бюлетенів.

- При перенесенні я припустився кількох помилок між другорядними кандидатами, але не буду шукати та виправляти, це несуттєво.

Результати по ОВ 184 в розрізі виборчих дільниць і громад

Результати по ОВ 184 в розрізі виборчих дільниць і громад

Володимир Молчанов

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: