Херсон °C

Переважна більшість правопорушень, скоєних неповнолітніми – це тяжкі злочини

Новости » Общество
0

У Херсонській області по облікам органів пробації щороку проходить від 20 до 30 неповнолітніх осіб. З початку 2021 року на виконання надійшло 24 вироки суду відносно дітей, котрі скоїли злочини. З них, 23 підлітки звільнені від відбування покарання з випробуванням та 1 - засуджений до покарання у вигляді громадських робіт.

На сьогоднішній день в області перебувають на ювенальній пробації 11 неповнолітніх віком від 14 до 18 років, з них 9 хлопчиків та 2 дівчинки, один підліток раніше вже мав судимість.

Діти - особлива категорія правопорушників, які не завжди усвідомлюють скоєне та їх наслідки. Ювенальна пробація – це шанс для неповнолітніх правопорушників не потрапити за грати, а відбути визначене судом покарання без ізоляції від суспільства.

Статистика свідчить, що більшість з дітей виховуються в неповних сім’ях, серед підлітків - двоє сиріт. Переважна більшість правопорушень, які вчиняють неповнолітні – це тяжкі злочини (крадіжки, грабіж та угони транспортних засобів). Шестеро підлітків скоїли кримінальний злочин самостійно, а п’ятеро у складі групи. На момент учинення злочину 9 дітей навчались в школах та інших навчальних закладах.

Діти, які потрапили в скрутне становище і переступили закон, потребують особливої уваги та відношення. До роботи з цією категорією правопорушників фахівці пробації Херсонщини залучають соціальні служби, громадські організації, психологів, педагогів, та волонтерів. Звичайно, при цьому, відповідальність за виховання дітей з батьків не знімається.Дітям важливо усвідомити вчинене, понести адекватне покарання та навчитися жити в суспільстві поза кримінальним оточенням.

За інформацією філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: